Over ons

Elke

Elke Haccour studeerde af als Professionele Bachelor in de Ergotherapie aan het PARNAS Instituut van Dilbeek in 1997. Haar eindwerk omvatte een literatuurstudie mbt “Aandachtstoornissen bij een frontaal hersenletsel”.

Tijdens haar academische opleiding groeide de interesse voor de “hersenen” . Zodoende dat zij nu 20 jaar werkervaring heeft als ergotherapeute met de doelgroep NAH.

Sinds 2000 is Elke tewerkgesteld als ergotherapeute in het revalidatiecentrum UZ Pellenberg waar zij samen met een interdisciplinair team instaat voor de revalidatie van volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel.  

In haar loopbaan heeft zij zich gespecialiseerd in de motorische (Bobath, NDT concept) en cognitieve ( Brain Tree Training) revalidatie van personen met een NAH. 

De laatste jaren heeft zij zich ook toegelegd op werkhervatting na een hersenletsel en behaalde het getuigschrift voor Integration von Menschen mit Behinderungen in die Arbeitswelt  (IMBA) en voor de functionele capaciteiten evaluatie, nl. ELA.

In kader van hydrotherapie behaalde zij haar basis redderscursus en volgde zij een introductie op Halliwick en Jahara.

Elke Haccour: KBO 0712.922.680Hanne

Hanne Strauven behaalde in 2007 haar bachelor diploma aan de Provinciale Hogeschool Limburg te Hasselt.

Zij is Bobath-ergotherapeute en heeft meer dan 16 jaar ervaring binnen de fysieke revalidatie van volwassenen en adolescenten met een Niet Aangeboren Hersenletsel. 

In 2007 startte zij haar carrière in het revalidatiecentrum van het UZ Leuven campus Pellenberg. Hier heeft zij een specialisatie opgebouwd in motorische- en cognitieve revalidatie van personen met een NAH. In 2019 maakte Hanne de sprong om als eerstelijns ergotherapeut in bijberoep te starten. Doormiddel van haar jarenlange ervaring begeleidt zij haar cliënten aan huis en ondersteund zij ook hun zorgcontext. Eind 2023 nam zij de beslissing haar professionele kennis en ervaring te gebruiken als volledig zelfstandige ergotherapeut binnen Ergo hersenletselpraktijk NA(H)dien. 

Doorheen de jaren heeft zij een expertise opgebouwd in de kennis en begeleiding van multi-sensoriële prikkelverwerking bij personen met een (uitgebreid) neurologisch letsel. In 2021 ronde zij binnen dit thema de opleiding 'Sensory Modality Assessment and Rehabilitation Technique (SMART)' af in samenwerking met de Royal hospital for neuro-disability of London. 

In het revalidatiecentrum van het UZ Leuven behoorde zij tot de 'stuurgroep hydrotherapie'. In kader hiervan volgde zij diverse introductie opleidingen (Jahara en Halliwick), behaalde zij haar diploma tot basis-redder en kon zij internationale congressen meepikken. 

Hiernaast heeft zij ervaring in het adviseren en begeleiden van het aspect ‘zorg’ en hulpmiddelen in de thuissituatie.  

Hanne Strauven: KBO 0712.921.393

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x